Z-90 zsaluzia

A modern megjelenést kedvelőknek még jobb sötétítéssel

Előnyök, hasznok

  • nagyobb széltűrés
  • halk megvezetés

Kompromisszum

  • nagyobb csomagmagasság
  • kisebb sötétítés

Működtetés

  • hajtókarral
  • motorral

Vezérlés

  • vezetékes
  • rádiós

A modern megjelenést kedvelőknek még jobb sötétítéssel!

Lamellái a nap járásának megfelelően pozicionálhatók, így érhető el a helyiség optimális bevilágítottsága és hőmérséklete. Használat közben zavartalan áttekintést, a belső tér intimitását és szellőztethetőségét biztosítja.

A domborított és „C” formára peremezett, 65, vagy 80 mm széles, speciális ötvözetű, lakkozott alumínium lamellák reluxaszerűen, vízszintesen egymás alatt helyezkednek el. Vízszintes tengelyük körül elfordíthatók, illetve leengedhetők. Munkahelyi felhasználásra ajánljuk a fényvezérlő, TLT (Tageslicht-Transportelement) rendszert, ahol az árnyékoló felső és alsó részében a lamellák egymástól független szögbe állíthatók. Felső, nyitott állásnál a napfény hatékonyan tud a mennyezetre irányítódni, ami aktuálisan a mesterséges világítás elhagyását is jelentheti.

A lamellák kétoldali megvezetése a nyílászáróhoz teleszkópos, alumínium konzolokkal rögzített, gumibetéttel bélelt, extrudált alumínium profilok között történik.

A legkedveltebb zsaluzia típusok minden olyan helyzetben, ahol a megfelelő megoldásra törekednek. Ezeknél a változatoknál a lamellák domborítottak és hosszanti éleiken peremezettek, így alakítva ki a „C” formát. Váltott végeiken egymásba illeszkedő műanyag lamellafülek találhatók, amik gumibetéttel bélelt vezetősínekben futnak, így érhető el az optimális csomagmagasság. Az RKL L-80 típusnál a kizárólag domborított és peremezés nélküli lamella, valamint a fülek hiánya kisebb csomagot eredményez.

Az összehúzott árnyékoló látszó, vagy elburkolható alumínium védőtető mögé, vagy építészetileg kialakított üregbe rejthető.

A peremezett lamellának és lamellafüles megvezetésnek köszönhetően ez a típus nagyobb szélterhelést visel el, mint az RKL L-80 típus.

Működtetésük történhet a beltérbe vezetett hajtókarral, vagy motorral. Motoros mozgatás esetén kapcsolóval, távirányítóval, épületfelügyeleti rendszerrel, vagy akár távoli interneteléréssel vezérelhetők. Az árnyékolók megóvásának, az épület hőkomfortjának, energiatakarékos működésének, passzív biztonságának és természetesen a felhasználó kényelmének érdekében a rendszerek a legkülönbözőbb érzékelő és vezérlő elemekkel láthatók el.

A lamellák színe kisebb mennyiség esetén, a raktáron lévő, míg nagyobb projekteknél bármilyen RAL kód közül választható. Az egyéb szerkezeti elemek, mint a védőtető, záróléc és alsó feszítő konzol, tetszés szerinti RAL árnyalatban kerülnek porfestésre.