L- 80 zsaluzia

Kis helyigényű, az utólagos beépítések és a szűk helyekhez ajánlott

Előnyök, hasznok

  • kis csomagmagasság
  • filigrán megvezetés

Kompromisszum

  • kis széltűrés
  • zajosabb megvezetés

Működtetés

  • hajtókarral
  • motorral

Vezérlés

  • vezetékes
  • rádiós

Kis helyigényű, az utólagos beépítések és a szűk helyekhez ajánlott

Lamellái a nap járásának megfelelően pozícionálhatók, így érhető el a helyiség optimális bevilágítottsága és hőmérséklete. Használat közben zavartalan áttekintést, a belső tér intimitását és szellőztethetőségét biztosítja.

A domborított, 80 mm széles, rugalmas ötvözetű, lakkozott alumínium lamellák reluxaszerűen, vízszintesen egymás alatt helyezkednek el. Vízszintes tengelyük körül elfordíthatók, illetve leengedhetők. Munkahelyi felhasználásra ajánljuk a fényvezérlő, TLT (Tageslicht-Transportelement) rendszert, ahol az árnyékoló felső és alsó részében a lamellák egymástól független szögbe állíthatók. Felső, nyitott állásnál a napfény hatékonyan tud a mennyezetre irányítódni, ami aktuálisan a mesterséges világítás elhagyását is jelentheti.

A lamellák kétoldali megvezetése felül a fejsínben lévő rugós feszítőművel és alul a nyílászáróhoz rögzített alumínium konzollal feszesen tartott, rozsdamentes acélsodronyok között történik.

Közkedvelt zsaluzia típus, jellemzően olyan helyzetekben, ahol az összehúzott lamellacsomagnak csak kis hely áll rendelkezésére. Ennél a típusnál ugyanis a lamellák kizárólag domborítottak és a végeiken lévő lyukasztáson keresztül végig futó feszített acélsodrony által vannak megvezetve, így érhető el a zsaluziák közötti legkisebb csomagmagasság. A többi típusnál a lamellák peremezettsége és a végeiken lévő lamellafülek összessége nagyobb csomagot eredményez.

Az összehúzott árnyékoló látszó, vagy elburkolható alumínium védőtető mögé, vagy építészetileg kialakított üregbe rejthető.

A kizárólag domborított lamellának és az acélsodrony megvezetésnek köszönhetően ez a típus kisebb szélterhelést visel el, mint társai. A komolyabb szélkárok kivédése érdekében viszont a lamellák rugalmas ötvözetből készülnek.

Működtetésük történhet a beltérbe vezetett hajtókarral, vagy motorral. Motoros mozgatás esetén kapcsolóval, távirányítóval, épületfelügyeleti rendszerrel, vagy akár távoli interneteléréssel vezérelhetők. Az árnyékolók megóvásának, az épület hőkomfortjának, energiatakarékos működésének, passzív biztonságának és természetesen a felhasználó kényelmének érdekében a rendszerek a legkülönbözőbb érzékelő és vezérlő elemekkel láthatók el.

A lamellák színe kisebb mennyiség esetén, a raktáron lévő, míg nagyobb projekteknél bármilyen RAL kód közül választható. Az egyéb szerkezeti elemek, mint a védőtető, záróléc és alsó feszítő konzol, tetszés szerinti RAL árnyalatban kerülnek porfestésre.